Numărul bolnavilor de COVID-19 internaţi în unităţile sanitare din judeţul Buzău a scăzut simţitor comparativ cu săptămâna trecută, însă autorităţile atrag atenţia că tot mai mulţi pacienţi care s-au negativat ajung în spitale cu afecţiuni grave. Prefectul Daniel Țiclea spune că este un val de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant. 

Prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, a afirmat că este nevoie ca secţiile spitalelor din judeţ comasate pentru a face faţă valului mare de bolnavi COVID-19 trebuie să revină cât mai repede la capacitatea iniţială pentru a putea face faţă unui nou val de bolnavi, post-COVID.

Numărul bolnavilor COVID internaţi în spitale a scăzut aproape la jumătate faţă de săptămâna trecută, de la aproape 500 la 250-270. Prefectul spune că trebuie să fie repuse secţiile pe amplasamentul lor pentru că au fost secţii comasate pentru a face loc bolnavilor de COVID. 

În ceea ce priveşte locurile de Terapie intensivă, în judeţul Buzău nu există locuri libere pe aceste secţii şi, potrivit prefectului Daniel Ţiclea, situaţia nici nu se va schimba cel puţin 2-3 săptămâni.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentMotivul pentru care peste 150 de școli din Buzău au trecut în sistem online, deși peste 60% din personal este vaccinat
Articolul următorFostul ministru de Interne Gabriel Oprea, achitat în dosarul „Limuzina”