În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 44.000 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 43 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 8 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 125 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unei tinere de 20 de ani, din Vrancea depistată la volanul autoturismului pe DN1B,  în localitatea Ulmeni.

Polițiștii au continuat acțiunile pentru sancționarea conducătorilor auto și pasagerilor care nu poartă centura de siguranță, fiind sancționate 37 de persoane care nu purtau centrua de siguranță.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto care conduceau vehicule ce aveau defecțiuni tehnice (7), dar şi pentru alte abateri în trafic(23).

Poliţiştii au reţinut alte 5 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare și pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Buzau