Luni, 15 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 24 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 52 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 17 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 170 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar, autovehiculul unei femei de 25 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 7 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea de prioritate și pentru conducerea unor vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (19), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 28 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 70.000 de lei.

Tot ieri, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVideo: Flagrant! 65 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2 și F3 confiscate de polițiști
Articolul următorPercheziții la domiciliul unui gălățean care a vândut produse susceptibile a avea efecte psihoactive mai multor tineri din județul Buzău