Un nou spital din judeţul Buzău devine, de astăzi, spital suport Covid. Este vorba de Spitalul Smeeni, situat la 19 kilometri de municipiul Buzău, unde vor fi disponibile 35 de locuri pentru pacienţi cu forme uşoare şi medii, potrivit Agerpres.

”O şansă la viaţă pentru pacienţii din Buzău, infectaţi cu SARS-CoV-2! Ministerul Sănătăţii a decis: Spitalul de la Smeeni va fi, de astăzi, suport COVID! Mai exact, 35 de paturi şi 16 concentratoare de oxigen (5 litri) vor fi puse la dispoziţia celor infectaţi, care fac parte din categoria celor care nu suferă forme foarte grave ale bolii. Scopul introducerii Spitalului de Boli Cronice Smeeni în rândul celor suport COVID este degrevarea Spitalului Judeţean Buzău, suprasolicitat din cauza numărului foarte mare de pacienţi infectaţi”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Gabriel Avrămescu, preşedinte al PNL Buzău.

Decizia transformării Spitalului Smeeni în spital suport Covid a fost luată la solicitarea Instituţiei Prefectului care a anunţat, încă de luni, de la instalarea în funcţie a noului prefect, că va căuta să găsească alte spaţii pentru tratarea bolnavilor Covid pentru a degreva cea mai mare unitate spitalicească din judeţ unde pacienţii au ajuns să stea inclusiv pe scaune cu butelia de oxigen în braţe.

De asemenea, şi spitalul CFR din Buzău, secţie exterioară a Spitalului Căi Ferate Galaţi ar putea deveni unitate suport Covid. 

”În curs de aprobare este şi introducerea în categoria spitalelor suport Covid şi a secţiei exterioare cu paturi Căi Ferate Buzău din cadrul Spitalului General CFR Galaţi. Astfel, urmează ca alte 24 de paturi pentru asistenţă medicală să fie disponibile pentru tratarea pacienţilor Covid19 din Buzău, în curând. Această decizie a fost posibilă şi datorită colaborării strânse cu doamna manager a Spitalului Căi Ferate Galaţi, Carmen Şerbănescu, un om care a răspuns prompt şi care a pus la dispoziţie toate resursele de care este nevoie pentru tratarea buzoienilor bolnavi în secţia exterioară Căi Ferate Buzău, care aparţine de spitalul CFR din Galaţi”, mai scrie deputatul Gabriel Avrămescu.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentVIDEO Comisia Juridică a Senatului a decis: Certificatul verde COVID, obligatoriu la locul de muncă
Articolul următorȘedințele CLM Buzău trec în online