Județul Buzău, sub avertizare meteo cod galben de furtună

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de ultimă oră Cod Galben de furtună pentru jumătate de ţară. 19 de judeţe sunt vizate de această avertizare.

Potrivit meteorologilor, până la ora 21:00, se vor afla sub Cod galben judeţele Maramureş, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Alba, Sibiu, Brasov, Covasna, Vrancea, Caraş-Severin, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

ANM precizează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea.

Potrivit ANM, vor cădea cantităţi importante de apă, iar specialiştii avertizează populaţia să ia măsuri de siguranţă, urmând a se înregistra fenomene meteo deosebite.

Articolul precedentCe angajați ai Poliției Locale vor fi dați afară dacă nu au condiție fizică
Articolul următorPatru titluri naționale, pentru buzoianca Marina Baboi