Primăria Buzău a câștigat premiul I la competiția „Orașe durabile”, organizată de Ambasada Franței pentru orașele mari din România. Premiul i-a fost înmânat primarului Constantin Toma chiar de Excelența Sa, doamna Ambasador Laurence Auer, și a fost completat cu vizită de lucru în Franța, în intervalul 15-19 noiembrie.

Municipiul Buzăul este reprezentat în Franța de o echipă din Primăria Buzău, condusă de primarul Constantin Toma, alături de viceprimarul Ionuț Apostu, Ileana Bănucu, director tehnic, Luminița Colțeanu, șeful departamentului Fonduri Europene și Florina Potîrnice, directoarea Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.

Prima întâlnire a fost la Ministerul Tranziției Ecologice, cu sediul în Arche de la Defense, unde conducerea ministerului a prezentat echipei buzoiene politica guvernului francez în ceea ce privește tranziția la economia circulară, acolo unde proiectul Buzăului de „școală circulară” a fost apreciat. În zilele de 16 și 17 noiembrie reprezentanții Primăriei Buzău au fost prezenți la cea de-a 103-a ediție a Congresului Primarilor, organizat de Asociația Primarilor din Franța, unde au putut vizita o expoziție cu echipamente și servicii de înaltă tehnologie.

La finalul zilei, buzoienii s-au întâlnit cu Excelența Sa, Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, la sediul ambasadei din Paris. Aceasta i-a asigurat pe buzoieni că vor primi sprijin în tot ceea ce înseamnă relațiile cu partenerii francezi.

„Mi-a făcut o mare plăcere să îi dăruiesc domnului ambasador <Notele politice> scrise de Alexandru Marghiloman. Într-un fel, mare om politic buzoian se reîntoarce la Paris, unde a studiat la Sorbona și a luat și doctoratul în Drept”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook.

Vineri, 19 noiembrie. buzoienii vor fi oaspeții orașului Tours, pe valea Loarei, un model în Franța în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.

„Forumul româno-francez al cooperării descentralizate (adică al relațiilor directe dintre sate, comune și orașe din cele două țări) are loc în primăvara viitoare, la Brașov, cu participarea câtorva sute de primari din România și Franța”, a scris Excelența Sa, Luca Niculescu, într-o postare pe pagina de Facebook.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBenone Sinulescu a murit! Artistul avea 84 de ani! Decesul ar fi survenit din cauza unei pneumonii
Articolul următorEmanuel Ungureanu: ”Voi denunța la DNA un primar care a tocat peste 1 milion de euro într-o singură lună”