La Buzău, Comitetul Județean pentru situații de urgență a decis ca barurile, tersele și alte unităție de alimentație publică să nu se închidă momentan. Autoritățile consideră că datorită controalelor din ce în ce mai dese, oamenii respectă normele de distanțare și igienă în acele zone. În funcție de rezultatele analizate periodic se va lua o decizie: „în acest context şi analizând oportunitatea restrângerii activităţii între anumite intervale orare de către operatorii economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nonalcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, se consideră că această măsură nu se impune momentan”.

În schimb sunt vizate bancomatele, considerate a fi cu risc epidemiologic crescut. „S-a decis ca la fiecare aparat automat bancar să fie montate dispensere cu dezinfectant pentru mâini, precum şi obligativitatea informării persoanelor cu privire la dezinfectarea mâinilor înainte şi după utilizarea acestora. De asemenea, unităţile bancare trebuie să desfăşoare periodic operaţiuni de dezinfectare a bancomatelor”.

De asemenea, autoritățile locale trebuie să evidențieze zonele aglomerate unde purtarea măștii este obligatorie: „autorităţile publice locale, prin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, au obligaţia să afişeze la loc vizibil, în toate zonele aglomerate menţionate în Hotărârea nr. 15/30.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a informaţiilor privind obligativitatea purtării măştilor de protecţie, precum şi a verificării respectării măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2”.

Măsurile se impun pe perioada stării de alertă.