Noul pod rutier de la Vadu Paşii, alternativă peste râul Buzău la podul Mărăcineni, de pe ruta spre Moldova, va fi dat în folosinţă mai târziu decât era preconizat de către autorităţi. Marţi au fost ridicate pe pile ultimele elemente ale tablierului metalic, cea mai dificilă operaţiune care mai era de realizat.

După ce toate elementele podului au fost asamblate de la un mal la celălalt al râului Buzău, urmează ca firma de construcţii să toarne placa de beton şi apoi straturile de asfalt. Etapele rămase ar putea fi gata până la primăvară, în cazul fericit în care iarna va fi mai blândă, fără precipitaţii şi temperaturi foarte scăzute. Altfel, lucrările vor fi executate în lunile de primăvară, iar podul ar putea fi dat în folosinţă abia la începutul verii. Autorităţile buzoiene au anunţat mai multe termene de finalizare, însă ele nu au fost respectate.

Lucrările la podul de la Vadu Paşii sunt supravegheate permanent de autorităţi, deoarece este un obiectiv vital pentru dezvoltarea zonei de proximitate a munipiului Buzau. 

„Podul de la Vadu Paşii este acum realizat în proporţie de 95%! Au fost ridicate si ultimele tabliere, urmând ca apoi să fie turnată placa de beton”, a scris preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, pe pagina sa de Facebook.

Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 de lei.
 
Primul pod de la Vadu Paşii a fost construit de Anghel Saligny în anul 1886, pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o 50 de ani.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentEchipele de fotbal și handbal de la SCM Gloria Buzău afectate de infectări cu COVID-19
Articolul următorConfruntarea de la Realitatea PLUS: Negulescu și Florea, dezvăluiri despre supravegherea SRI a procurorilor și cum acționa STATUL PARALEL