La peste 500.000 de mii lei se ridică prejudiciul constatat de Curtea de Conturi produs în 2017, la Primăria Buzău, prin cheltuieli nejustificate

Controalele demarate în cursul acestui an de  Curtea de Conturi Buzău la Primaria Buzău au scos la iveală nereguli privind  plata nejustificată a unor consilieri personali ai primarului Constantin Toma.

Astfel, potrivit raportului Curţii de conturi, “metoda Kaizen”, implementată în Primărie încă din toamna anului trecut, pentru îmbunătăţirea serviciilor din instituţie, ar contravine legii.

Potrivit aceluiaşi raport, Primăria Buzău s-ar face vinovată şi de acordarea nelegală de plăţi unor firme de pază, efectuate atunci când situaţia nu o impunea. Asta, mai ales că Primăria are în subordine Poliţia Locală.

Nereguli au fost semnalate, în urma aceluiaşi raport al Curţii de Conturi, şi la plata nejustificată a unei case de avocatură pe care a angajat-o Primăria Buzau.

Primarul Constantin Toma spune că neregulile constatate de inspectori sunt în mare parte corecte, motiv pentru care nu se gâdeşte să conteste raportul în instanţă.

 

 

Articolul precedent60 de persoane audiate şi 15 tone de tutun ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor în 22 de judeţe şi Buzău
Articolul următorGloria Buzău, tot mai aproape de Liga a II-a