Miercuri, 21 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității a organizat şi desfăşurat o activitate la Complexul de Servicii Comunitare nr. 3 Buzău, în vederea prevenirii cyberbullyngului cât şi a traficului de persoane.

Activitatea s-a centrat pe semnalarea situaţiilor de pericol din sfera traficului de persoane, infracțiunilor la viața sexuală, precum și asociate navigării pe Internet, în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente de risc.

Adolescenților le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane, fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

Pentru creșterea gradului de siguranță în mediul online au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de riscurile asociate navigării iresponsabile pe internet, modalităţi de recunoaştere a situaţiilor de pericol şi însuşirea unor măsuri de autoprotecţie. Pe parcursul activității au fost folosite clipuri video cu experimente sociale efectuate pe tema abordării minorilor pe internet prin intermediul unor conturi false create pentru disimularea identității reale, pe marginea cărora au fost lansate dezbateri. S-a promovat Campania de prevenire a traficului de persoane inițiată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești în scopul exploatării prin cerșetorie “Munca fără forme legale – un pas mai aproape de traficul de persoane!”

La finalizarea acestei activități adolescenții au fost îndrumaţi să adopte un comportament care să îi conducă într-o zonă de siguranţă personală, astfel încât să evite dobândirea statutului de victimă.

La activitate au participat 16 minori, beneficiari ai Complexului de Servicii Comunitare nr. 3 Buzău.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentUn militar din Rm. Sărat i-a rugat pe polițiști să îi fie alături într-un moment memorabil al vieții
Articolul următorControale în trafic pe linie silvică efectuate de polițiștii Postului de poliție rurală Pietroasele