Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Bisoca, au oprit pentru control, pe DJ204C, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Vrancea, care transporta material lemnos cu autoutilitara.

Din verificări, polițiștii au constatat că există o diferență între stocul scriptic și cel faptic al materialului lemnos din speciile fag și carpen.

Administratorul societății pentru care se efectua transportul a fost sancționat contravențional cu amendă de 1000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca, au depistat pe DC49, un bărbat în vârstă de 51 de ani, care transporta material lemnos cu un atelaj hipo.

Din verificări s-a stabilit faptul că persoana transporta lemn de foc fără a deține documente legale, fiindu-i aplicată sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În ambele cazuri a fost confiscat lemnul, aproximativ 2mc, care a fost predat reprezentanților ocoalelor silvice.

Sursa: Realitatea de Buzau