În ziua de 12 noiembrie a.c., un echipaj aflat în serviciu pe zona Secţiei de poliţie rurală Grebănu au surprins în flagrant delict doi băbaţi în timp ce tăiau şi sustrăgeau material lemnos de pe un teren din extravilanul satului Budrea, comuna Racoviţeni.

În urma activităţilor desfăşurate împreună cu reprezentanţii silvici, poliţiştii au stabilit că doi bărbaţi, în vârstă de 47, respectiv 77 ani, ambii din Racoviţeni, ar fi sustras 15 arbori din speciile salcâm, ulm şi salcie, material lemnos ce ar fi provenit în urma tăierii fără drept, dintr-o pădure proprietatea unui bărbat de 64 de ani, din Poşta Câlnău.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori, conform prevederilor Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic, cercetările fiind continuate de către lucrători din cadrul Postului de politie Racoviţeni, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic.

În cadrul activităţilor desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice sâmbătă, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Grebănu au surprins din nou în flagrant delict alţi doi bărbaţi de 33 ani şi 51 de ani, ambii din Topliceni, în timp ce tăiau cu un motoferăstrău 10 arbori de esenţă salcâm, dintr-o lizieră împădurită, situată din Topliceni. Arborii, cu diametrele cuprinse între 8 şi 14 cm, nu prezentau amprenta dispozitivului special de marcare.

Şi în acest caz a vost întocmit dosar penal pentru tăiere şi furt de arbori.

Tot ieri, poliţiştii au depistat în trafic, pe DJ203H, un şofer de 33 de ani, din Buda, la volanul unei autoutilitare care transporta lemn de esenţă gorun.

Din verificările efectuate a reieşit că în avizul prezentat de șofer existau neconcordanţe cu privire la specia menţionată.

Astfel, bărbatul a fost sancţionat conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor şi, în baza aceluiaşi act normativ, a fost aplicată şi sancţiunea complementară de confiscare a materialului lemnos.

În toate cele trei situaţii, materialul lemnos a fost predat reprezentanților ocolului silvic.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentReţinut pentru furt de auto în scop de folosință și conducere fără a deține permis de conducere
Articolul următorPeste 300 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţişti şi 44 de permise de conducere reţinute în weekend