Senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, contestă faptul că proiectul aprobat în luna decembrie 2020 de CLM Buzău nu ar fi beneficiat de o dezbatere publică reală şi că ar fi ilegal tocmai pentru că buzoienilor nu li s-ar fi prezentat, în mod transparent, sumele cu care urmau să le fi majorate impozitele, aceştia trezindu-se în faţa faptului împlinit.

Ne-am pomenit la sfârşitul lunii decembrie cu acea hotărâre prin care se majorează impozitele pentru persoanele fizice începând cu anul 2021. Buzoienii constată în aceste zile cam ce înseamnă această hotărâre şi cât de mult afectează bugetul fiecărei familii. Eu am să vă prezint acum o analiză pe care noi am făcut-o şi am demonstrat cât de viciată şi nelegală este această hotărâre, pe care oamenii de rând nu cred că aveau timp să o facă. Domnul primar a spus că a pus-o în dezbatere, dar în realitate a fost în dezbatere aşa cum domnul primar înţelege dezbaterea”, a declarat senatorul Vlad Pufu într-o conferinţă de presă.

Vlad Pufu a precizat că va solicita oficial Instituţiei Prefectului să ceară revocarea hotărârii respective, iar dacă demersul său nu va primi răspunsul aşteptat, a spus că se va adresa instanţiei de contencios administrativ.

Să o reia, să se facă o dezbatere publică reală, să înţeleagă ce înseamnă democraţiei locală adevărată!”, a spus senatorul Vlad Pufu, liderul organizației municipale a Partidului Națio­nal Liberal Buzău.

Proprietarii de clădiri şi apartamente din Buzău plătesc impozite mai mari, după indexarea cu rata inflaţiei stabilită în Consiliul Local Municipal. De asemenea, cei care au clădiri în paragină se aleg cu o majorare cu 500%, începând din 2021.

Liderul organizației municipale a Partidului Națio­nal Liberal a oferit și câteva exemple ale creșterii impozitelor pe terenuri și clădiri:.

„La un apartament de două camere, anul trecut a fost achitat un impozit de 93 de lei, anul acesta 151 de lei; la un apartament cu trei camere anul trecut impozitul a fost 163 de lei, anul acesta 254 de lei. O persoană mi-a spus că anul trecut  a achitat pentru un apartament din Micro XIV un impozit de 80 de lei, iar anul acesta 130 lei. Mergem și la nerezidențiale, pentru că aici este dramă totală pentru un om care a început sau și-a închiriat propriul apartament unui business și a fost corect și cinstit, ca din cei 30 sau 100 de metri pătrați cât are în funcție garsoniera sau apartamentul cu trei camere să îl declare ca sediu de firmă. Aici este o tragedie mă­reață, pentru faptul că avem exemple, dar și pentru cei care au o hală mică undeva, pe persoană fi­zică, impozitul a crescut de trei ori, adică anul trecut au plătit 300 lei, iar anul acesta 900. Întreprinzătorii mici sunt cei mai afectați”, a precizat Pufu.

Sursa: Realitatea de Buzau