Copresedintele USR PLUS, Dan Barna, cere in mesajul de 1 Decembrie ca Romania sa priveasca spre viitor. „Avem resursele necesare, avem atatia oameni competenti si onesti si avem motivatia de a purta aceasta lupta pentru schimbarea necesara”, spune Barna.

„De ziua nationala, ii doresc Romaniei sa aiba curajul de a privi hotarat in viitor. Avem resursele necesare, avem atatia oameni competenti si onesti si avem motivatia de a purta aceasta lupta pentru schimbarea necesara.

Tara aceasta merita mult mai mult decat a primit pana acum. Si, in cateva zile, impreuna, putem sa o dovedim. La multi ani, Romania! La multi ani buni!

P.S.: Fotografia este de la Alba Iulia dintr-o perioada, care sper sa revina cat mai curand, in care bucuria lui 1 Decembrie o petreceam cu totii impreuna. Anul acesta sarbatoarea ramane exclusiv una a sufletului, dar am incredere ca la anul ne vom revedea din nou calcand pe urmele celor care-au facut posibil acel 1918 fondator de tara mare”, a scris Barna pe Facebook.

Si presedintele Klaus Iohannis i-a indemnat pe romani, in cadrul discursului sustinut de Ziua Nationala la Arcul de Triumf, sa aleaga „un parlament cu oameni onesti, mai muncitori, mai buni”.

„Drumul nostru inainte nu va fi usor. Impreuna si solidara cu partenerii sai europeni, Romania vede in aceasta perioada de criza momentul unei reporniri a energiilor sale pentru crestere si prosperitate, pentru echilibru si pace. Acum este momentul sa formulam strategii responsabile si realiste, sa reparam acolo unde stricaciunile sunt profunde, sa dezvoltam proiecte ambitioase si de lunga durata acolo unde suntem in suferinta de decenii.

Peste cateva zile, romanii vor avea din nou ocazia sa-si faca auzita vocea, prin vot, si sa aleaga un nou Parlament.

E acel moment in care putem construi o Romanie al carei viitor sa fie mai mult decat o promisiune, mai concret decat un vis si mai aproape decat orizontul sperantelor noastre. Un Parlament cu oameni onesti, mai muncitori, mai buni.

Gasesc foarte potrivite cuvintele lui Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Unirii, care spunea ca ‘deplina libertate si egala impartire in puterea de stat a cetatenilor este singura baza solida a dezvoltarii unui stat.’

De actiunile fiecaruia dintre noi depinde ca tinerele generatii sa traiasca in pace, prosperitate si stabilitate.

Amintind despre sacrificiul suprem al inaintasilor nostri si onorand memoria acestora, nu trebuie sa ne temem de viitor. Viitorul il construim impreuna! La fel cum natiunea romana a depasit atatea momente dificile, sunt sigur ca si de aceasta data vom reusi!”, a spus Iohannis.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPreședintele PSD a sărbătorit Ziua Națională la Buzău
Articolul următorSituația epidemiologică la nivelul județului Buzău la data de 1 decembrie