Copiii vor avea acces în curțile școlilor și în afară orelor de curs

După câţiva ani în care, cu câteva mici excepţii, accesul pe terenurile de sport ale şcolilor era interzis, în afara orelor de curs, o hotărâre CLM a clarificat această problemă. Elevii vor putea face mişcare, după ore, în curţile şcolilor din municipiu.Terenurile de sport, în opinia edililor, îi vor stimula pe copii să iasă din casă şi să uite de calculator.

Hotărîrea adoptată de consilierii locali permite accesul tuturor copiilor pe terenurile de sport ale şcolilor şi în afara orelor de curs. Până acum, la Buzău, foarte puţine instituţii de învăţământ permiteau accesul în curţile interiorare. Cele mai multe rămâneau închise pentru elevi chiar şi în timpul vacanţelor, perioadă în care joaca acestora n-ar fi deranjat pe nimeni. Cum Buzăul duce lipsă, mai ales la nivel de cartier, de spaţii publice, deschiderea curţilor şcolilor sporeşte considerabil numărul locurilor de joacă din oraş. Mai mult, spun edilii, demersul are şi menirea de a lua copiii din faţa calculatoarelor.

Rămâne de văzut ce soluţii vor găsi instituţiile de învăţământ care au amenajat între timp terenuri de sport în curţile interioare, prin parteneriate public-private. În curţile mai multor şcoli buzoiene funcţionează terenuri de sport sintetice pe suprafaţa cărora elevii au acces, conform unor contracte, numai în timpul orelor de curs. După încheierea orelor, respectivele terenuri, cele mai multe de minifotbal, capătă statutul unor complexuri sportive private şi pot fi închiriate contra-cost.

Articolul precedentCozmin Gușă, despre amnistie şi graţiere: „Sunt de acord doar în aceste condiții”
Articolul următorHandbalul buzoian, în direct la TVR