Pentru unii, perspectiva infectării cu COVID-19 pare terifiantă, însă pentru alții temutul virus e o bagatelă. Așa s-ar explica și fotografiile care ne parvin zilnic din Buzău și care reflectă o cu totul altă realitate decât cea prezentată pe canalele oficiale.

În cartierul buzoian Micro XIV urgența multora dintre vârstnici pare a fi socializarea la băncuță. Ignorând sau poate interpretând greșit prevederile ordonanței, unii dintre seniori ies afară între orele 11:00 și 13:00 ca și când ar fi un binemeritat moment de relaxare pentru cei care, pe  bună dreptate, s-au săturat de casă și de singurătate.

Problema cea mai mare este că, prin interacțiunea lor, virusul se poate transmite la zeci de familii care încearcă să se protejeze rămânând în case.

În altă ordine de idei, intervalul orar 11:00-13:00 trebuie utilizat de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani DOAR pentru urgențele menționate în Ordonanța Militară Nr.3, adică nevoi medicale ce nu pot suferi amânare, aprovizionarea cu alimente, îngrijirea unui vârstnic sau a unui minor etc.

Nicăieri nu se precizează că intervalul orar menționat poate fi folosit pentru recreere, oricât de mult ne-am dori cu toții să facem asta.

Între timp, la Buzău lucrurile merg așa cum ne-am obișnuit. Autobuzele sunt în continuare pline, magazinele au în continuare clienți, iar dispozițiile autorităților sunt respectate doar de către o parte a populației..

Articolul precedentUE nu E!
Articolul următorJandarmii, solicitați să liniștească spiritele într-un centru de carantină