Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetăţean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 68.000 lei.

În luna februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza judeţului Buzău.
În urma controlului, au fost descoperite 1440 bucăţi jucării (păpuşi din plastic) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 11.03.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.
De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 68.690 lei.
Articolul precedentCoronavirusul vine cu măsuri speciale, in supermarketuri
Articolul următorÎncă o suspiciune de coronavirus la Buzău. O septuagenară aflată la izolare, transportată la spital