Prefectura Buzău va avea un secretar general, un om cheie în cadrul instituției, în lipsa căruia ședințele Comisiei de Fond Funciar au fost blocate din noiembrie, anul trecut. Secretar general al Prefecturii Buzău va fi, de la 1 iunie, Iulia Costin, actualmente comisar de poliție și șef al Biroului Centru Operațional din cadrul IPJ Buzău. Ea a coordonat întreaga activitate a dispeceratului Poliției Buzău.

Este absolventă a Liceului B.P. Haşdeu, absolventă a Universităţii Alexandru Ioan Cuza – Academia de Poliţie şi, în acest moment, este coordonatorul Centrului Operaţional din cadrul IPJ Buzău. Principala atribuţiune pe care o va avea va fi aceea de a coordona Compartimentul Juridic al Prefecturii

Numirea unui secretar general la Prefectura Buzău era așteptată pentru că în lipsa unui secretar, Comisia de Fond Funciar nu s-a mai putut întruni din luna noiembrie 2020 și peste 400 de dosare așteaptă să fie soluționate. Dintre acestea, circa 120 vor intra în dezbatere chiar în prima ședință care ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii iunie.

Sursa: Realitatea de Buzau