Instituția Prefectului-Județul Buzău anunță instituirea mai multor restricții de circulație, în contextul pregătirilor ce se desfășoară pentru organizarea paradei militare care va avea loc de Ziua Națională a României. Restricții în trafic vor fi instituite și joi, pe 1 decembrie, atunci când buzoienii sunt invitați, în număr cât mai mare, pe Calea Eroilor, pentru a asista la unul dintre cele mai spectaculoase evenimente organizate, la Buzău, cu prilejul Zilei Naționale a României.

La ceremonia de anul acesta, de Ziua Națională a României, organizată  de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria municipiului Buzău, vor participa aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 10 aeronave.

Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități din Garnizoana Buzău.

Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, este participarea cu militari și tehnică străină, aparținând partenerului strategic S.U.A., care a dislocat în România un Task Force format din militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Experții ne avertizează că acest final de an va fi cel mai sărac din ultimele două decenii
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET