Investiție menită să ușureze traiul a aproape 40 de familii din Cernătești.

De ani de zile, localnicii din Căldărușa priveau cu inima strânsă către puntea care le permitea accesul peste râul Slănic. Ori de câte ori ploua, puntea pietonală era luată de ape, iar oamenii rămâneau izolați. Cel mai rău era faptul că nici măcar ambulanțele sau mașinile de pompieri nu putea ajunge la ei.

În zona respectivă, s-au demarat lucrările de construire a unui pod ce va permite atât accesul pietonal, cât și cel auto. Investiția este în valoare de 1 359 219 lei, iar podul ar trebui finalizat până în anul 2020.

„Inca un obiectiv atins de primarul Comunei Cernatesti, Petrache Mîrzea, conform angajamentului luat în fata cetatenilor, la începutul mandatului sau.

 Au început lucrarile la podul de peste paraul Slanic, ce leaga localitatile Zarnestii de Slanic si Caldarusa. Daca pana acum, accesul catre localitatea Căldărusa se realiza pe o punte de lemn, de acum accesul pietonal si auto, se va face pe noul pod si va deservi cetatenii celor 37 de familii din zona respectiva.

Contractul de finantare PNDL II, prin care UAT Cernatesti este beneficiar, a fost semnat înca din anul 2018 si este în valoare de 1 359 219 lei.

Termenul final pentru realizarea podului este anul 2020, dar constructorul si-a luat angajamentul ca pana la finalul anului 2019, acesta sa fie finalizat”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Cernătești.

Articolul precedentVideo Ministrul Mediului anunță anchetă la Buzău după ce cadavrul unui urs ar fi fost batjocorit
Articolul următorÎncă un atac, aseară, la Colți