În ziua de 22 iunie a.c. poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiul Râmnicu Sărat și Jandarmi, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog şi voluntari, elevi ai Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, au desfățurat o activitate în  Parcul Central din municipiul  Râmnicu Sărat.

Polițiștii au informat tinerii despre efectele consumului de substanțe psihoactive și cum acestea  modifică senzațiile, percepțiile, atenția, gândirea, imaginația, voința și pot genera tulburări în întreaga viață afectivă şi emoțională.

Totodată, în cadrul activităților au fost folosiți şi ochelarii care simulează starea de ebrietate și consumul de substanțe psihoactive.

Poliţiştii au încurajat tinerii să prețuiască sănătatea, și să conștientizeze faptul că drogurile nu îi scapă de probleme, ci consumul de droguri devine  o problemă în plus.

La activitate au participat 65 de de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Vernescu”, Liceului Tehnologic Economic „Irina Matei Basarab”, dar și beneficiari ai Serviciilor Rezidențiale din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.

ImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Buzau