La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au avut loc două intervenţii chirurgicale stomatologice realizate cu succes la doi băieței cu autism, din localitatea Râmnicu Sărat, în vârstă de 12 ani, respectiv 13 ani.

Ambii copii au fost diagnosticaţi cu leziuni odontale multiple, retard mintal şi autism.  Echipa de medici din care au făcut parte Dr. Bogdan Marin, medic stomatolog, Dr. Radu Doiniţa, medic primar BMF, şi Dr. Năstase Florin, medic specialist A.T.I., a realizat, cu succes, două intervenţii chirurgicale stomatologice la cei doi copii.

În luna august, o intervenţie similară a fost făcută unui copil cu autism în vârstă de 13 ani, care a decurs fără probleme.

Conducerea spitalului mulţumeşte echipei de medici care s-a implicat în realizarea acestor intervenţii chirurgicale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău  care a  răspuns prompt solicitării noastre de a transporta la spital minorul în vârstă de 13 ani, deoarece acesta era necooperant. Intervenţiile chirurgicale au decurs fără probleme: pacienţii s-au trezit uşor după operaţii, au fost ţinuţi sub supraveghere medicală şi, ulterior, externaţi.

Astfel de evenimente se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, și pot juta copiii cu dizabilităţi să aibă o viaţă cât se poate de normală.

Articolul precedentVideo | Revelion grandios în Piața Dacia. Buzoienii au petrecut pînă dimineața
Articolul următorZile libere pentru bugetari în 2019