În perioada 29 aprilie – 03 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 266 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 48 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, cât şi pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judeţ.

Aceştia au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 107 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 26 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cea mai mare viteză în localitate – 130 km/h – a fost înregistrat autovehicul unui şofer de 33 de ani din Bucureşti, ce rula pe DN285, în localitatea Mihăileşti.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (14), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 46 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 120.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau