În data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 9 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 23 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 3 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile. Cu cea mai mare viteză pe timp de noapte  – 124 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar, autovehiculul unui şofer de 41 de ani, din Neamț, ce rula pe DN1B, în afara  localității  Dealu Viei, zonă de limitare la 70 km/h.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept, pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unui autovehicul pe sens opus, pentru conducerea unui autovechicul sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

De asemena, poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 21 de pietoni, bicicliști și căruțași.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care care nu au purtat centura de siguranță (12), dar şi 23 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 24.000 de lei.         

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Secției de  poliție rurală Mărăcineni au întocmit un dosar penal unui conducător auto în vârstă de 19 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără  a deține permis de conducere. Tânărul a fost depistat conducând un  autoturism, în Poșta Câlnau.

 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentBănuit de furt depistat de polițiști
Articolul următorAdoptarea unui comportament preventiv și cunoașterea legii, temele abordate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară