În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 52.000 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 48 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 5 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 108 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 38 de ani, din Hunedoara, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Oreavul.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(28), dar şi pentru alte abateri în trafic(30).

Poliţiştii au reţinut alte 8 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 53 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal care a vizat conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursa: Realitatea de Buzau