Update: Marți, începând cu ora 19 incendiul a fost raportat ca fiind lichidat complet. În urma cercetărilor la fața locului s-a constatat că incendiul a fost inițiat de căldura solară acumulată, concentrată ori radiată, cu ceva timp înainte față de momentul anunțării.

Luni seara, în jurul orei 23.00, pompierii buzoieni au intervenit la un incendiu la un depozit de pe raza municipiului Buzău. La sosirea pompierilor, la fața locului ardeau aproximativ 10 tone de rumeguș pe o suprafață de aproximativ 800 de mp, într-un depozit de cca. 6000 mp.

Printre forțele și mijloacele participante s-au numărat 5 autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autospecială de lucru la înălțime, 1 autocisternă și o autospecială de descarcerare și peste 25 de salvatori. Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău au făcut eforturi mari pentru eliminarea în prima faza a posibilităților de propagare ale incendiului la vecinătăți, la comanda intervenției aflându-se Prim-Adjunctul Inspectorului Șef, dl. Locotenent-Colonel Pascu Mihail Loren.

În jurul orei 01:00 incendiul a fost localizat. Au fost înlăturate posibilitățile de propagare, continuându-se cu acțiunile de stingere a incendiului până la această ora. La fața locului se află în prezent două autospeciale de stingere cu apă și spumă și 10 pompieri.

Ca și pagube estimative, până marți dimineață, la ora 8.00, s-au estimat ca fiind distruse 45 tone de polietilena granule, 50 tone de rumeguș și un utilaj industrial, toate acestea pe o suprafață de aproximativ 1500 mp într-o hală de 6000 mp.

Sursa: Realitatea de Buzau