În perioada 19 – 21 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pe drumurile din judeţ pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În weekend poliţiştii rutieri au acţionat pentru verificarea respectării de către participanţii la trafic a regimului legal de viteză.

Astfel, poliţiştii au depistat 196 de şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie iar 59 dintre aceştia au predat permise pentru următoarele 90 de zile.

Recordul de viteză– 212 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar în cazul unui șofer de 32 de ani, din Vrancea, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău.

În localitate, cea mai mare viteză pe timp de noapte – 135 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui şofer de 33 de ani, din Ialomiţa, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Cioranca.

Acţiunile poliţiştilor au continuat sâmbătă, 20 februarie, pentru depistarea şi  scoaterea din trafic a şoferilor care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Au fost depistaţi 11 şoferi care au condus autoturisme având valori ale alcoolemiei de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel s-au ales cu dreptul de a  conduce suspendat pentru următoarele 3 luni.

În total, la finalul săptămânii, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 78 de permise de conducere. Au mai fost reținute trei permise pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, două pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv mâini libere, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor şi unul pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.

Pentru neregulile constatate în trafic pe parcursul weekendului, au fost aplicate 478 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 220.000 de lei.

 

Sursa: Realitatea de Buzau