Județul Buzău continuă să se lupte cu valul de infectări cu virusul SARS-COV-2. Numai în ultimele 24 de ore, DSP Buzău a înregistrat 54 de noi îmbolnăviri, în timp ce trei oameni au decedat, numărul deceselor ajungțnd la 198 pacienți.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 54 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, din care 13 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 6 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 10 luni și 87 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Un deces este al unui pacient în vârstă de 85 de ani, care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică a fost nefavorabilă și  survenit decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, etilism cronic, sevraj etanolic, fibrilație atrială. Al doilea deces este al unui pacient în vârstă de 95 de ani care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică nefavorabilă a dus la decesul persoanei. Comorbidități: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, senilitate. Al treilea deces este un pacient în vârstă de 83 de ani care s-a prezentat la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Aici a fost testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea de sănătate s-a agravat progresiv, iar pacientul a decedat. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică, hepatită reactivă, boala cerebrovasculara, diselectrolitemie.

Numărul de persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns astăzi la 7631 persoane, din care 6426 au fost declarate vindecate. Numărul de persoane în carantină la domiciliu este astăzi de 805, iar 859 persoane sunt în izolare la domiciliu.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentDecizie majoră: Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte miercuri, de la ora 17.00
Articolul următorMai puțini nou născuți anul acesta în județul Buzău