În ziua de 9 mai a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Buzău și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău au organizat şi desfăşurat Sesiunea nr. 3 din cadrul programului de prevenţie destinat persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice “În siguranţă la volan, stop accidentelor!”, cu scopul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi faţă de care instanţa a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.

Principalul beneficiu al implementării programului este acela de reducere a riscului de victimizare a populaţiei şi de creştere a gradului de conştientizare a grupului ţintă cu privire la pericolele la care se expun, atât ei cât şi ceilalţi participanţi la trafic, în situaţia în care nu respectă normele legale, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile în societate, în mod special atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei sesiuni informative având ca temă „Procesul decizional la volan şi perspectiva victimei”, cu scopul oferirii de informaţii referitoare la efectele consumului de alcool / droguri / substanțe psihoactive la volan, identificarea etapelor procesului decizional în trafic şi conştientizarea modului în care consumul de substanţe modifică procesele psihice, autocontrolul, comportamentul violent şi reacţiile motrice. De asemenea s-a pus accentual şi pe conştientizarea perspectivei victimei, realizarea de exerciţii de solidaritate umană în sprijinul victimelor accidentelor rutiere.

La activitate au participat 18 persoane aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune, beneficiar direcţi ai Programului de prevenţie “În siguranţă la volan, stop accidentelor!”.

Sursa: Realitatea de Buzau