Joi, 26 noiembrie 2020, de la ora 10.00, va avea loc ședință ordinară a noului Consiliu Județean Buzău, ales în urma alegerilor locale din 27 septembrie. Şedinţa va avea loc la sediul Consiliului Judeţean Buzău din Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 48, Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, cu participare fizică a consilierilor județeni. În cazul celor care nu se pot efectiv prezenta, participarea la ședință se poate face cu utilizarea aplicației WhatsApp.

La începutul ședinței va avea loc depunerea jurământului de către consilierii județeni supleanți declarați aleși și validați, individual, prin încheieri ale Tribunalului Buzău.

Unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi îl reprezintă alegerea celor doi vicepreședinți ai CJ Buzău, care va face echipă cu Neagu Petru Emanoil (PSD). Cum Alianța PSD-ProRomânia are 22 din cei 33 de consilieri județeni, unul dintre posturi îi va reveni social-democratului Adrian Petre, în timp ce celălalt vicepreședinte ar urma să fie Felix Rache, coordonator Pro România Buzău.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii vor lua act de încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului doamnei Ichim Carmen Adriana (Pro România), prin demisie și declararea ca vacant a unui loc de consilier județean

De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței nominale a comisiilor de specialitate pe domenii de activitate ale Consiliului Județean Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau