Astăzi, 2 decembrie 2020, conform informațiilor furnizate de Instituția Prefectului, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Buzău arată că numărul de persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 6658.

Numărul de persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei în județul Buzău este de 5260, iar numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 175 persoane.

Astăzi în județul Buzău sunt 844 persoane în carantină la domiciliu și 1072 în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 57 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (2 pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi 4 pacienţi au fost diagnosticaţi în unităţi sanitare din alte judeţe). Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 11 şi 82 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces în rândul pacienţilor confirmaţi COVID-19, al unui pacient în vârstă de 64 de ani care s-a prezentat la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat şi confirmat cu SARS CoV-2 şi transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Pe fondul afectării pulmonare extinse, pacientul a decedat. Comorbidităţi: obezitate, insuficienţă cardiacă, adenom de prostată.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din judeţul Buzău au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

În cadrul acţiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 8500 lei.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentKlaus Iohannis anunță redeschiderea piețelor
Articolul următorÎn municipiul Buzău se mențin restricțiile impuse în baza ratei de incidenţă aferentă ultimelor 14 zile