În ziua de 17 iunie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară și polițiști din cadrul Postului de poliție rurală Pârscov, împreună cu specialiști ai Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, au vizitat beneficiarii Centrului de Zi Pârscov și elevii din cadrul Liceului Tehnologic „Meserii și Servicii”.

Polițiștii au desfășurat acțiuni de informare în scopul prevenirii consumului de droguri și a victimizării de orice natură.

Cadrul a fost unul non-formal, perfect pentru deschiderea elevilor în faţa celui mai dezbătut subiect, consumul de substanțe interzise.

Discuţiile s-au derulat cu participarea activă atât a tinerilor, cât și a adulților, mizând pe faptul că prevenire începe cu timpul acordat copiilor încă de la vârste fragede, cu încrederea pe care le-o oferim, cu construirea unei relații pe care să se poată baza ori de câte ori se vor lovi de situații riscante.

Și la această activitate au fost folosiţi ochelarii care induc efectele consumului de droguri şi simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanțe psihotrope.

Cei care i-au încercat au putut observa cât de mult sunt afectate funcțiile motrice și cognitive ale unei persoane aflată sun influența drogurilor sau a alcoolului.

La activități au participat aproximativ 40 de elevi şi cadre didacticede elevi.

Sursa: Realitatea de Buzau