În data de 14 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Ieri, în intervalul orar 10.00 – 18.00, poliţişti rutieri împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat pe DN10, o acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere prin verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Totodată, poliţiştii rutieri au verificat în trafic şi mijloacele de transport şcolar, urmărind respectarea legislaţiei în vigoare în ceea ce priveste legalitatea transportului, precum şi măsurile sanitare de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul Sars-Cov2. În 13 cazuri poliţiştii au sancţionat diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, pentru care au retras şi un certificat de înmatriculare.

Tot ieri, în intervalul orar  09.00 – 12.00, 15.00 – 18.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Buzău au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă, ce a avut ca scop prevenirea şi combaterea nerespectării regulilor privind prioritatea de trecere şi indisciplina pietonală.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au consiliat în vederea responsabilizării 40 de pietoni care şi-au pus în pericol viaţa prin traversarea drumului prin locuri nepermise şi au reţinut 9 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului.

Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 27 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (22), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (13), pentru oprirea şi staţionarea autoturismelor neregulamentar, dar şi 18 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 45.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Buzau