Liberalul Ilie Bolojan, fost primar al municipiului Oradea timp de 3 mandate, iar actualmente președinte al Consiliului Județean Bihor, a venit, miercuri, la Buzău, pentru a susține proiectul inițiat de primarul Constantin Toma prin care încearcă alipirea comunei Țintești la municipiul Buzău.

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o, Bolojan a explicat, printre altele, de ce a venit de la Oradea până la Buzău, și de ce îl susține pe Toma. De asemenea acesta a subliniat și care au fost greșelile pe care el le-a făcut în urmă cu 5 ani când a încercat, fără succes, să unească o localitatea Sânmartin cu municipiul Oradea. 

Punctual, Ilie Bolojan, a explicat de ce a venit la Buzău, cu câteva săptămâni înainte de referendumul lui Toma:

”Sunt trei motive pentru care am venit la Buzău:

1. Pentru a susține un proiect de dezvoltare locală în care cred și care sunt convins că în anii viitori își va dovedi justețea în dezvoltarea municipiului Buzău si a zonei metropolitane.

2. Sunt prezent aici din respect pentru locuitorii Buzăului. (..) Dacă de prezența mea se leagă venirea la urne a măcar unui buzoian înseamnă că mi-am făcut treaba.

3. Din respect si prietenie pentru domnul Toma.” a spus Ilie Bolojan.

Bolojan a vorbit despre cei 3 ”D”  care contribuie la dezvoltarea unei comunități: ”densitate”, ”divizare” și ”distanțare”, explicând punctual de ce e nevoie de referendum pentru ca Buzăul să aibă șanse mai mari de succes în  implementarea unor poiecte în sprijinul oamenilor.

”Miza în dezvoltare e să micșorezi distanțele față de zonele care sunt dezvoltate.  Vestul României e ușor mai dezvoltat decât estul, nu pentru că administrația e mai bună, ci pentru că suntem mai aproape de vestul Europei, ceea ce ne-a asigurat un flux mai mare de investiții străine.” a mai spus președintele CJ Bihor.

Ilie Bolojan l-a felicitat pe primarul Buzăului, Constantin Toma, pentru că a reușit să convingă o primărie care are graniță administrativă cu municipiul Buzău să susțină aceasta fuziune, spunând că nu e puțin lucru ca un primar sa accepte să renunțe la mandatul pe care l-a câștigat.

”Sunt un susținător al acestor proiecte de metropolizare a României, de extindere a orașelor din România” a declarat Bolojan. 

Sursa: Realitatea de Buzau