Focarul de pestă de la Vadu Paşii ar putea aduce prima măsură extremă a autorităţilor de la Buzău: sacrificarea în masă a porcilor. Decizia va fi luată în cazul în care va creşte numărul cazurilor de PPA din comună. 

Autorităţile vorbesc despre posibilitatea extinderii focarelor de pestă porcină din comuna Vadu Paşii. Este o situaţie atipică, pentru că asistentul veterinar, în gospodăria căruia s-a confirmat pesta, prin natura meseriei, a intrat în contact cu suinele din mai multe curţi ale sătenilor, fiind potenţial purtător al virusului.

După ce s-a aflat de focarul de la Focşănei, mai mulţi săteni din comuna Vadu Paşii au intrat în panică. Medicii veterinari sunt solicitaţi să verifice starea de sănătate a porcilor din mai multe gospodării.

În acest context, pentru prima dată, autorităţile vorbesc despre posibilitatea luării unei decizii în premieră la Buzău: sacrificarea în masă a porcilor, o măsură care va fi adoptată, doar dacă numărul focarelor va creşte îngrijorător.

În niciunul dintre celelalte şase cazuri de pestă porcină înregistrate în judeţul Buzău nu s-a dispus eutanasierea suinelor din zonele de protecţie.

Articolul precedentO nouă suspiciune de pestă la Vadu Pașii. Autoritățile sunt în alertă
Articolul următorPiețarii buzoieni, nemulțumiți de noile tarife