Elevii claselor a XI-a şi a XII-a au susținut, astăzi, proba scrisă de limba şi literatura română, la simularea examenului de Bacalaureat 2019. Iată subiectele !

La primul dintre subiecte, elevii au primit un text din Ion Barbu, „Sub constelația numerelor”. La al doilea subiect, elevii au avut de comentat un fragment din poezia „Toamnă de suflet”, a lui Tudor Arghezi.

La punctul trei al subiectelor la BAC 2019 la română, elevii de clasa a XII-a, profil uman, au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje într-un roman interbelic studiat.

  • Elevii de clasa a XI-a, la profilul uman, au primit un text din Ioan Slavici, „Amintiri”.

La subiectul al doilea, elevii au avut de prezentat în 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din „Pânza de păianjen” de Cella Serghi. La al treilea subiect la română la simulare BAC 2019, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităție de construcție a unui personaj dintr-o comedie studiată.

Anul trecut, în sesiunea din vară, elevii de la profilul uman au avut la cel de-al treilea să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte relația dintre două personaje într-un text narativ studiat, aparținând lui Mihail Sadoveanu.

Articolul precedentAccident pe DN2B, doi tineri au ajuns la spital
Articolul următorCutremurele se țin lanț în județul Buzău