Activitatea parcului auto al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) nu este afectată de situația creată, în piață, de falimentul uneia dintre cele mai importante companii de asigurări din România – City Insurance, chiar și în condițiile în care, începând din data de astăzi, 12 mai 2022, toate polițele RCA realizate la această companie nu mai sunt valabile, indiferent de termenul pe care îl aveau inițial.

”Dintr-un total de 115 de autovehicule, cât numără parcul auto al comisariatelor ANPC, la nivelul întregii țări, doar 9 se află în situația de a avea încă o poliță RCA la compania falimentară – una în Regiunea Sud Vest Oltenia și 8 în Regiunea Sud Est (vezi tabelul de mai jos) -, acestea aflându-se în plină procedură de realocare bugetară și înlocuire.

ANPC subliniază că, la sfârșitul anului 2021, bugetul anual al instituției prevedea soluția înlocuirii la termen a fiecărei polițe de asigurare RCA.

Din cauza situației speciale create de falimentul societății de asigurări respective, care din punctul de vedere al instituției noastre era imprevizibilă la momentul bugetării, ANPC a depus din timp diligențele necesare față de Ministerul Economiei, în coordonarea căruia se află, pentru a remedia această problemă și a beneficia de o realocare bugetară, în acest sens.

Ca urmare, în momentul de față, la nivel national, parcul auto al ANPC este functional, activitatea derulându-se normal” se menționează într-un comunicat al ANPC.

Gestionarea parcului auto, la nivelul fiecărei regiuni, până la înlocuirea polițelor de asigurare, înainte de termen, pentru cele 9 autoturisme (adică sub 8% din totalul vehiculelor cu care lucrează comisariatele ANPC), cade în sarcina Comisariatelor Regionale care le administrează.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor

Nr mașini cu poliță RCA la City Insurance

Nr total mașini/județ

Dolj

Sud Vest Oltenia

1

2

Galați

Sud Est

2

2

Tulcea

Sud Est

1

2

Brăila

Sud Est

1

1

Buzău

Sud Est

1

2

Vrancea

Sud Est

1

2

Constanța

Sud Est

2

5

Total

 

9

16

”Este incredibil tupeul cu care dl Horia Constantinescu minte și nu poate să-și asume managementul defectuos.  Așa cum ați văzut chiar ieri la sediul din Galați, ambele mașini au polițele expirate și chiar la termen nu doar din cauza problemelor cu City Insurance. În timp ce noi nu mai avem RCA-uri, am văzut ca ieri și astăzi dl Constantinescu se deplasează cu avionul… Probabil ca aU costat mai mult biletele de avion București-Iasi (dus – intors) decât ar fi costat polițele noastre RCA” a declarat Sorin Susanul, șeful CRPC Galați, aflat în conflict direct cu șeful ANPC.