HC Buzău suferă pe acest final de tur şi de an o înfrângere în fața ultimei clasate, CSM Reșița. După remiza in extremis cu CSM Magnum Botoşani, din precedenta etapă, formaţie ce ocupa ultimul loc în clasament, fără niciun punct înaintea întâlnirii cu buzoienii, HC Buzău a păţit-o şi mai rău astăzi, în confruntarea de la Sf. Gheorghe, cu CSM Reşiţa, din etapa a 13-a a Ligii Naţionale, antepenultima a turului.

Aflați pe ultimul loc în clasament, fără nici un punct după 12 etape, reşiţenii nu au fost o victimă sigură pentru buzoieni. Având în Kbilashvili și Dospinescu motoarele echipei, Reșița a trecut peste pierderea lui Bahan din debutul jocului, acesta fiind descalificat după o intervenție tare la Vuk Milosevic, și a intrat cu avans minim la pauză după contraatacul valorificat de Florin Dospinescu.

Buzoienii au revenit în prima parte a reprizei secunde, au condus cu 20-18 în minutul 40, însă adversarii nu au cedat, așa cum se întâmplase în câteva partide anterioare, pierdute pe final. Liviu Mironescu a fost și el descalificat, în minutul 50, după ce aruncat de la 7 metri în capul lui Simulescu, apoi Reșița a înscris 4 goluri consecutive între minutele 49 și 53, asigurându-și un avans de 3 goluri care a fost suficient pentru prima victorie a sezonului, 27-30 (12-13).

HC Buzău: Babasafari, Manole, Mihai – Nosrati 8, V. Milosevic 6, Mironescu 5, Bejinariu 4, Pelidija 3, Broască 1, Esteki, Scarlat, Roșca, Vujadinovic. Antrenor: Pero Milosevic.

Turul Ligii Naţionale ia sfârşit săptămâna viitoare, cu ultimele două etape programate tot în turneu la Sf. Gheorghe, cu doi adversari de foc pentru HC Buzău: CSM Bucureşti şi Dobrogea Sud Constanţa. Echipa buzoiană a rămas pe locul 8, cu 20 de puncte.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPreședintele Emmanuel Macron, testat pozitiv la noul coronavirus
Articolul următorViceprimar Vatra Dornei: „Scenariul roșu nu înseamnă carantina. Se pot petrece, în continuare, Sărbătorile de iarnă aici”