Miercuri seară, în penultima etapă a Ligii Zimbrilor, HC Buzău s-a impus în deplasare, la Bacău, şi a scăpat de emoții în privința unei eventuale participări  la baraj. Pe val în acest final de sezon, şi după victoria din etapa trecută, din Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”, împotriva celor de la CS Minaur Baia Mare, băieţii lui Pero Milosevic au învins pe CSM Bacău cu 32-29 (18-17). 

Prima repriză a fost una echilibrată. Bacăul a deschis scorul, apoi Buzăul a preluat conducerea și a avut două goluri avans, scor 5-7 în minutul 9. Gazdele au marcat apoi de 5 ori la rând și în minutul 14 scorul era 10-7. Buzoienii au revenit și în minutul 18 au preluat din nou conducerea, scor 12-13. Până la pauză oaspeții au mai avut de două ori două goluri avans, iar la finalul primelor 30 de minute scorul a fost 17-18. 

La reluarea meciului, primii au marcat buzoienii, prin Dumitrana, dar în minutul 35 gazdele au preluat din nou conducerea, 20-19. Buzoienii au întors din nou meciul în favoarea lor și în minutul 43 au avut din nou un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj, 22-24. În minutul 47 diferența s-a mărit la 4 goluri în favoarea buzoienilor, după un gol marcat de Glendza, iar în minutul 52 scorul era 25-31. Până la final Buzăul a mai marcat doar o dată, prin Monteiro De Barros, dar victoria nu mai putea fi pusă sub semnul întrebării.

Pentru HC Buzău au marcat: Dumitrana -8 goluri, Vojvodic -7, Gledza -4, Monteiro De Barros -4, Mironescu -3, Milosevic -2, Baican -1, Bejenariu -1, Pelidija -1, Broască -1.

HC Buzău încheie campionatul miercurea viitoare, cu un meci la Sala Sporturilor din Buzău, cu CSM Vaslui. În cazul unei victorii, buzoienii ar urca cel puțin un loc în clasament.

Sursa: Realitatea de Buzau