După pauza cauzată de acțiunile echipei naționale, Liga Națională de handbal masculin s-a reluat la mijlocul acestei săptămâni, cu partidele etapei a 9-a. HC Buzău a evoluat în această după-amiază, în Sala Sporturilor din Chiajna, împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe din campionat, ocupanta locului secund, Steaua București. Băieții lui Pero Milosevic s-au luptat de la egal la egal cu adversarii și au fost la un pas de a se întoarce măcar cu un punct. Steaua s-a impus cu 28-27 (16-14).

Buzpul a început slab meciul, cu multe ratări, reușind să înscrie primul gol în minutul 5, când Steaua conducea cu 3-0. Din minutul 8 au rămas și fără Milošević Vuk, care a fost trimis în tribună după ce l-a făcut knock-out pe Dragoș Hanțaru, care a ajuns la spital. Steaua s-a distanțat la 10-6 în minutul 17, dar Bejinariu a marcat pentru 10-10 în minutul 22, iar până șa pauză bucureștenii s-au menținut la conducere cu 1-2 goluri. 

În primul minut al reprizei a doua CSA Steaua a marcat pentru 17-14, i-ar în minutul 40 s-au distanțat la 7 goluri, scor 23-17. În minutul 51 bucureștenii conduceau cu 26-22, dar în ultimele minute fostul portar al Stelei, Babasafari, a făcut minuni în poarta Buzăului care a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 58, scor 26-28. Steaua a marcat două goluri legate și a revenit la coonducere, 28-27. Buzăul a avut ultimul atac, dar portarul Ionuț Iancu a apărat aruncarea lui Janja Vojvodic, care a debutat în tricoul echipei lui Pero Milosevic.  

HC Buzău: Babasafari, Crăciunescu, Manole – Barros 8, Vojvodic 8, Broască 4, Dumitrana 2, Nosrati 2, Stroe 1, Mironescu 1, Bejinariu 1, Oprea, Anton, V. Milosevic, Gheorghe. Antrenor: Pero Milosevic.

După 9 etape HC Buzău se află pe locul 9 cu 12 puncte, iar în etapa viitoare, sâmbătă, 13 noiembrie, buzoienii vor juca pe teren propriu cu liderul clasamentului, Dinamo București. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentFemeie de 50 de ani accidentată de o mașină în municipiul Râmnicu Sărat
Articolul următorCalificarea la barajul pentru Campionatul Mondial, în pericol! România, doar egal cu Islanda!