Primul deces cauzat de gripă, la Buzău. Victima, o tânără de 26 de ani

Gripa face prima victimă la Buzău. O tânără din comuna Tisău a încetat din viață, marțea trecută, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, la doar o zi după ce a fost diagnosticată cu gripă de tip AH1 pandemică. Rezultatul necropsiei a indicat faptul că tânăra a murit de pneumonie, însă decesul a fost grăbit de gripă.

Pacienta era domiciliată în comuna Tisău din județul Buzău. Tânăra avea un handicap locomotor și suferea de epilepsie. Pe data de 15 februarie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, însă pe 16 a fost dusă pe secția Medicală. În aceeași zi, starea ei s-a alterat, fiind transferată în compartimentul de reanimare al aceleiași secții.

Pentru că se simțea tot mai rău, personalul medical din UPU i-a făcut un test rapid pentru gripă, însă rezultatul a fost negativ.

Cel de-al doilea test, efectuat trei zile mai târziu și trimis la București, a confirmat faptul că tânăra suferea de gripă. În dimineața zilei de 20 februarie, organismul tinerei a cedat, medicii pronunțând decesul.

Până acum, gripa a făcut 155 de victime în România, Ministerul Sănătății văzându-se nevoit să declare epidemia.

Articolul precedentVideo Bărbații decedați în accidentul de la Focșănei fugeau de poliție
Articolul următorÎncă un focar de gripă la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 din municipiul Buzău