Este primul deces din regiune înregistrat din cauza virusului gripal.

Gripa a ucis o femeie, la Buzău. Este primul deces din regiune înregistrat din cauza virusului gripal.  Femeia care a murit de gripă avea 47 de ani și era din municipiul Buzău. A sfârșit fulgerător, la    scurt timp de la internarea în Spitalul Județean.

Buzoianca a ajuns sâmbătă în grija medicilor buzoieni de la Secția de Boli Infecțioase, după ce câteva zile s-a simțit rău și a încercat să se trateze singură la domiciliu. Imediat, buzoianca a fost internată. De la o oră la alta, starea ei s-a agravat și pentru că respira din ce în ce mai greu, medicii de la Infecțioase au decis să o transfere în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Duminică, la scurt timp de la internare, buzoianca a murit în spitalul din Buzău. În urma testelor rapide, medicii au stabilit că femeia era infectată cu virusul gripal de tip A.
Luni, medicii de la DSP Buzău au trimis la Institutul Cantacuzino din Capitală trei probe de la persoanele care au intrat în contact cu bolnava, pentru a stabili dacă virusul le-a fost transmis  si lor.
Prima victimă a gripei din județul Buzău avea 47 de ani și se pare că avea si alte afecțiuni, care, coroborate cu gripa, i-au provocat decesul.
Virusul gripal de tip A are o perioadă de incubație de circa 3-4 zile. Odată instalată boala, simptomele sunt diverse: oboseală, febră moderată, dureri de gât, dureri musculare, tuse, strănut, uneori diaree și vomă. Atunci când cei care contractează virusul gripal au o imunitate scăzută ori suferă de alte boli, gripa poate provoca diverse complicații și chiar decesul bolnavului.

Articolul precedentVideo | S-au lăsat fotografiați, fără pic de „urșine”
Articolul următorAccident rutier, chiar în centrul Buzăului