Consiliul Județean nu a acordat avizul solicitat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni pentru emiterea licențelor de traseu în favoarea Trans Bus

Prim pas către deblocarea situației care afectează transportul de călători din Buzău. Astăzi, Consiliul Județean nu a acordat avizul solicitat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni pentru emiterea licențelor de traseu în favoarea Trans Bus, operator ce dorește să introducă autobuze către comunele Țintești și Smeeni.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Buzău, președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că, deși avizul solicitat este pur consultativ, personal nu este de acord cu respectivul proiect. Majoritatea a votat în acord cu președintele, astfel că ADI Buzău-Mărăcineni nu a primit avizul așteptat.

Prezent în sală, președintele Federației Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a lăsat de înțeles că protestul transportatorilor ar putea fi suspendat doar dacă Trans Bus nu se va extinde și în alte comune.

Azi-dimineață, sute de navetiști nu au putut ajunge la serviciu luni dimineață, după ce transportatorii au anunțat că autobuzele vor rămâne în autogări. Începând cu ora 5:00, operatorii de transport au protestat prin menținerea autobuzelor în autogări în semn de revoltă față extinderea Trans-Bus către comunele din jurul Buzăului.

Astăzi, la ora 12:00, protestul transportatorilor se va încheia. Ei anunță că vor mai suspenda activitatea, dacă nu vor ajunge la un consens cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară

Articolul precedentAccident grav cu 4 victime pe DN 2 Euro 85
Articolul următorS-a spânzurat la locul de muncă. Colegii sunt șocați