Duminică, de la ora 14.00, pe stadionul ”Gloria” din Parcul Crâng, s-a disputat manșa tur a barajului de promovare/menținere în Liga 1 între Gloria Buzău și UTA Arad. După un meci frumos, cu ocazii la ambele porți, partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. De la meci nu au lipsit Dumitru Ghizdeanu, Ion Ioniţă, Teodor Simion, Costică Stan, Gheorghe Dobre, Marin Toma, Gheorghe Tănase, Mircea Constantin, Dan Tulpan, o parte dintre cei care au urcat pentru prima dată Gloria în elita echipelor din fotbalul românesc. Lovitura de începere a fost dată de Ghizdeanu, fosta glorie a buzoienilor, iar acesta a fost protagonistul unui moment inedit.

În minutul 4 oaspeții au avut o primă mare ocazie de a descide scorul. După o pătrundere pe dreapta mingea a fost centrată pe bara a doua, Postolachi a reluat cu capul din 6 metri spre colțul lung, mingea a fost respinsă în față de un fundaș buzoian, iar Pop a recuperat și a șutat din 13 metri central, dar portarul Rusu a respins în față, direct la Keșeru, care a trimis cu latul din 5 metri lateral stânga, dar în bara din dreapta. Balonul a sărit din bară direct în brațele portarului, dar de la margine s-a semnalizat offside la poziția lui Keșeru. În continuare buzoienii au avut ocaziile mai mari și au trecut în mai multe rânduri pe lângă gol. În minutul 14 Boiciuc a primit o pasă în adâncime de la Sampaio, a intrat în careu, dar a șutat de la 8 metri, lateral stânga, pe colțul lung, dar pe lângă poartă. În minutul 19, Gloria a reușit să trimită mingea în plasă prin Boiciuc, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În minutul 30 Sampaio a pasat în careu pentru pătrunderea lui Boiciuc care a trecut pe lângă Hoxhallari și a șutat din 10 metri lateral, dar balonul a șters transversala și a trecut peste poartă. Un minut mai târziu Lopez a centrat din dreapta, iar Sampaio a șutat din 14 metri central mult peste poartă. 

În repriza a doua meciul a fost mult mai închis, în care niciuna dintre echipe părea nu nu vrea să mai riște. În minutul 60 Roger a pătruns în careu pe dreapta, și a șutat trage cu stângul printre picioarele lui Sălceanu, pe jos, la prima bară, însă Rusu a reținut fără probleme. Patru minute mai târziu Roger a centrat din dreapta, Wiktorski a respins din 4 metri direct la Șteau, care a trimis cu latul, din 6 metri, pe lângă poartă. 

În minutul 75, pe un contraatac a arădenilor, în stânga, Ubbink a trimis la marginea careului, în centru, la Roger, care era singur, dar a întârziat șutul și a fost deposedat de Wiktorski din spate. 

Gloria Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej (Marku 44′), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez, Trebotic – Sampaio, Greu (Șuteu 56′), Blejdea (Godwin 70′) – Boiciuc.

La această partidă tur cu UTA a pierdut doi jucători, pe Daniel Vîrtej și Joseph Godwin, care au părăsit terenul accidentați.

Meciul retur va avea loc duminica viitoare, de la ora 21.00, la Arad.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentO nouă avertizare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Articolul următorRareș Bogdan susține majorarea salariilor profesorilor cu 25%: „Câciu să stea cu picioarele în apă rece și să dea banii!”