SCM Gloria Buzău a obținut o victorie fără emoții în deplasarea de la Dacia Mioveni luându-și astfel revanța după meciul din tur, când au pierdut pe teren propriu. Gloria a câștigat cu 23-19 (11-10) și se menține în lupta pentru un loc de cupe europene și în sezonul viitor. Bianca Harabagiu a marcat mai mult de jumătate din golurile celor de la SCM Gloria Buzău.  

Prima repriză a fost destul de echilibrată, deși Gloria a vondus cu 4-1 după ce gazdele au deschis scorul. De la 3-5 în minutul 11, Dacia Mioveni a revenit și a preluat conducerea, 6-5 în minutul 15. Mioveniul a mai condus o singură dată, scor 7-6, după care Condurache și Harabagiu au marcat pentru Gloria și oaspetele au revenit la conducere pe tabela de marcaj. La pauză scorul a fost 10-11. 

În repriza a doua Gloria a început în forță și cu 3 goluri s-a distanțat la 4 goluri, scor 10-14 în minutul 35. În minutul 44 scorul era 15-17, iar buzoiencele au marcat de 3 ori fără să primească gol și în minutul 51 au avut pentru prima dată 5 goluri avantaj pe tabela de marcaj. Au urmat apoi 6 minute în care Gloria nu a marcat niciun gol, iar dacia a înscris de două ori și handicapul a fost redus la 3 goluri. În ultimul minut de joc Condurache a marcat pentru 18-23, iar scorul final a fost stabilit cu câteva secunde înaintea finalului de meci de golul marcat de Beșleagă.

Pentru Dacia Mioveni au marcat: Beșleagă – 4 goluri, Georgescu -4, Lisewska -3, Vizuete -3, Ivan -2, Nițu -1, Nicolae -1, Cîrjan -1. 

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Harabagiu -12 goluri, Condurache -6, Zamfirescu -1, Subțirică -1, Simion -1, Petrovic -1, Alina Ilie -1. 

După 23 de etape Gloria Buzău este pe locul 5, cu 43 de puncte, iar în etapa următoare va juca pe teren propriu, cu HC Zalău. Dacia Mioveni a rămas pe locul 12, cu 18 puncte, iar în etapa viitoare va juca în deplasare, la CSM București, echipa argeșeană fiind condamnată să joace barajul pentru menținerea în Liga Națională și în sezonul viitor. 

 

Sursa: Realitatea de Buzau