Antrenorul Gloriei Buzău, Ilie, Stan, a declarat marți după amiază pentru șansanews.ro că echipa pleacă în cantonament, la Sărata Monteoru, deplasare pe care trebuia să o facă ieri, în ziua în care conducerea clubului a anunțat retragerea din campionat și desființarea echipei de seniori, și care a fost anulată.

Ilie Stan a dezvăluit că plecarea va avea loc în contextul în care municipalitatea și-ar fi arătat disponibilitatea de a mai sprijini echipa până la 31 ianuarie, după care se speră atragerea unui investitor care să preia pe SCM Gloria Buzău.

”Important pentru noi este că am primit undă verde să ne continuăm activitatea. Dacă ne-au dat voie, înseamnă că sunt discuții cu investitori. Noi avem promisiuni că până la 31 ianuarie va plăti Primăria, Primăria va susține cheltuielile până la 31 ianuarie. Între timp, se încearcă găsirea unui investitor. Și domnul primar are dreptate. Se vrea performanță, nu poți să stai așa tot timpul, în Liga a II-a. Noi ne continuăm activitatea, antrenamentele, pregătirea. La 17:30 plecăm la Monteoru să continuăm programul stabilit. Suntem un grup puternic, unit, de 1 an și jumătate lucrez la această echipă și sper ca rezultatele să se vadă în următoarele meciuri.” a declarat Ilie Stan pentru sansanews.ro.

Marți după amiază, primarul Constantin Toma a declarat pentru șansanews.ro că există premisele atragerii unui investitor privat care să preia Gloria Buzău, după ce municipalitatea a anunțat că nu mai are bani să finanțeze echipa din Liga a 2-a a fotbalului românesc. Doar în situația în care Gloria Buzău va ajunge un club privat ar putea visa la o promovare în Liga 1. 

După 15 etape desfășurate în actuala ediție de Liga 2, SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, fiind la egalitate cu Petrolul (locul 9, 14 meciuri) și CS Mioveni (locul 11, cu 15 meciuri).

foto:buzoienii.ro

Sursa: Realitatea de Buzau