FRH a înghețat Liga Florilor. Gloria va juca în Cupa EHF, din postura ocupantei celei de-a patra poziții în clasament

Decizie favorabilă cluburilor buzoiene, ieri, la FRH. Membrii din Consiliul de Administrație au decis ce echipe vor juca în cupele europene, din sezonul viitor. S-a votat pentru clasamentul actual, nu pentru modelul norvegian, care prevedea împărțirea numărului de puncte la numărul de meciuri jucate. Astfel, din postura de ocupantă a celei de-a patra poziții, Gloria merge din sezonul viitor în Cupa EHF. România va fi reprezentată în această competiție și de Minaur Baia Mare, echipa clasată pe locul al 3-lea.

Din păcate, odată cu înghețarea ligilor de handbal, oficialii au decis că nu se va mai juca nici Cupa României. Gloria se calificase în final four, grație unei victorii împotriva echipei din Baia Mare. Este, totuși posibil, ca trofeul să se dispute undeva în August, în cadrul unui turneu amical.

Totodată, soluția găsită de federali scapă de griji și echipa de băieți. Cum nimeni nu va retrograda din Liga Zimbrilor, HC Buzău 2012 este scutită de emoțiile retrogradării.

După votul celor 16 membri din Consiliul de Administrație s-a stabilit că nu se vor acorda nici titluri de campioană. Decizia a fost contestată de CSM București, grupare care se afla într-o luptă teribilă cu SCM Râmnicu Vâlcea, campioana din sezonul trecut.