Sâmbătă, de la ora 11.00, pe stadionul Gloria din Buzău, FC Gloria Buzău a învins cu 1-0 (0-0) pe Ripensia Timișoara, în prima etapă din Liga a 2-a, sezonul 2022-2023. 

Meciul a fost unul fără mari valențe ofensive, în care ambele echipe s-auluptat mai mult la centrul terenului, cu puține faze de poartă. În prima repriză buzoienii nu au trimis niciun șut pe spațiul porții, asta deși au avut o primă ocazie în minutul 15, când la o centrare a lui Al. munteanu, Matiș a trimis din 8 metri, cu capul, peste poartă. 

În minutul 29 Piftor are o acțiune personală pe partea stângă și a trimis din 14 metri lateral stânga pe lângă vinclu. În minutul 33 Călin a șutat de la 22 de metri pe lângă poarta lui Stoian.

În minutul 45 Trebotic a executat o lovitură liberă de la 23 de metri, poziție aproape perpendiculară pe poartă, dar șutul său a trecut peste poarta apărată de Toroc și scorul la pauză a rămas 0-0. 

În minutul 53 Mitrov a scăpat spre poartă și, talonat de un fundaș advers, a șutat la poartă, dar Stoian a respins în față și apoi un mingea a ieșit în corner. În minutul 57 Gloria a avut un corner de pe stânga, dar mingea a trecut peste toți jucătorii din careu și a ieșit în aut de margine. Timișorenii au repus, dar gazdele au recuperat și Matiș i-a pasat cu capul lui Alin Cârstocea, care a șutat puternic de la 25 de metri, lângă bara din dreapta portarului Toroc, 1-0 din minutul 58, la primul șut pe spațiul porții al elevilor lui Cristi Pustai!

În minutul 73 oaspeții au avut o nouă ocazie de gol. Piftor a centrat de pe dreapta, dar Gavra și apoi Mitrov nu au reușit să reia cu capul spre poartă și Stoian a ieșit și a prins mingea. În minutul 86 Manea i-a pasat în careu lui Burlacu, dar șutul acestuia din 8 metri lateral stânga a lovit un fundaș al oaspeților. 

Meciul s-a terminat cu echipa oaspete în atac, dar apărarea buzoiană a rezistat și Gloria și-a adjudecat primele 3 puncte în această ediție de campionat.

FC Gloria Buzău:  Stoian-Sălceanu, Wiktorski, Vîrtej, S. Pîrvulescu, Honciu, Trebotic (min. 46 Cârstocea), V. Munteanu (min. 46 A. Manea), Matiș, Al. Munteanu (min. 46 C. Ciobanu), V. Alexandru (min. 63 Burlacu)

Ripensia Timișoara: Toroc-Morariu, Țieranu, Lalic, Fridrich-Stoi (cpt.), Călin (min. 78, Vidrăsan) – Piftor (min. 89, Zamfirescu), Ene (min. 46, Mitrov), Mogoș (min. 89, Agapie) – Gavra.

În etapa a 2-a, Gloria Buzău va juca în deplasare, cu Metaloglobus București. Ripensia va juca în etapa viitoare, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia. 

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentCodul galben de căldură se menține până marți, 9 august
Articolul următorProgramul meciurilor din turul 1 al Cupei României la fotbal