În data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 22 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 66 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 17 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză în localitate – 139 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar, autovehiculul unui bărbat de 37 de ani, din Galați, ce rula pe DN2E85, în localitatea Limpeziș.

Alte 5 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare și pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau autovehiculelor întâlnite în trafic.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (20), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (8), dar şi 22 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 50.000 de lei.

Tot ieri, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. În ultimul caz este vorba despre un şofer în vârstă de 60 de ani, din Cislău, depistat la volanul unui autovehicul pe DN10, în localitatea Măgura. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,98 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Sursa: Realitatea de Buzau