Consiliul General al Capitalei are pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare lui Cornel Dinu, o legendă a clubului Dinamo, caracterizat însă în referatul de aprobare drept fost jucător român, „antrenor principal la Steaua București”, potrivit Mediafax.

„Corneliu Constantin Dinu (n 2 august 1948, Târgoviște), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător și antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua București, apoi a mai antrenat CS Târgoviște, ASA Târgu Mureș, Oțelul Galați U Cluj și FC Olt și a fost selecționer a echipei naționale de fotbal al României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a și fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a”, se arată în raportul de aprobare semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ulterior, în raportul de specialitate, cei din Primărie precizează că Dinu a „debutat la echipa din orașul național, Metalul Târgoviște. La seniori a jucat numai pentru Dinamo București, având 454 de meciuri în Liga I și 53 de goluri marcate. A fost mulți ani căpitanul echipei naționale, pentru care a jucat de 75 de ori și a marcat 7 goluri. A fost titular în echipa României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970”.

După apariția în presă a textului care conținea confuzia gravă, Primăria Capitalei a venit cu  precizări. Potrivit instituției, Proiectul de hotărâre prin care se acordă titlul de cetățean de onoare lui Cornel Dinu a fost retras pentru a fi publicat în varianta corectă.

Comunicatul Primăriei Capitalei:

„Directia Cultura, Invatamant, Turism din cadrul Primariei Capitalei regreta greseala aparuta in documentatia Proiectului de hotarare prin care, in sedinta Consiliului General al Capitalei de joi, 14 noiembrie, se propune acordarea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti domnului Cornel Dinu. Proiectul a fost retras de pe site-ul institutiei si va fi republicat in varianta actualizata.

Directia de Cultura din cadrul Primariei Capitalei isi cere scuze domnului Cornel Dinu, o glorie a fotbalului romanesc, dar si fanilor echipei din soseaua Stefan cel Mare.

Legenda a clubului Dinamo Bucuresti, pentru care a jucat si la care a antrenat, având 454 de meciuri în Liga 1 și 53 de goluri marcate, dar si capitan si antrenor al echipei nationale, de numele lui Cornel Dinu se leaga multe momente de bucurie ale fanilor sportului cu balonul rotund.”

Articolul precedent„Black Friday” crește numărul de atacuri cibernetice. Sfatul specialiștilor
Articolul următorCum va fi vremea pana pe 24 noiembrie